Menu
Your Cart

Серия Marine Collagen

Серия Marine Collagen

Серия Marine Collagen от  TianDeЛукс грижа за кожата на лицето!

Козметиката с морски колаген има хранителен, регенеративен и лечебен ефект.

Основният компонент на тази впечатляваща серия е морския колаген, структурата на който е най-близка до човешкия колаген, затова кожата го усвоява максимално ефективно, приемайки го като «свой». Морския колаген се вгражда в междуклетъчния матрикс и задейства механизма на обновяване на колагеновата структура с последващо обновяване на тъканите; усъвършенства междуклетъчните връзки, подобрявайки обмяната на веществата и подхранването на кожата; образува върху кожата въздухопропусклива белтъчна матрица, притежаваща пластифициращи, изглаждащи свойства и предотвратяващи загубата на вода.

Източник на морски колаген за козметиката Marine Collagen е кожата на морска дълбоководна треска (Hydrolyzed Gadidae Protein) и бисусни нишки (Hydrolyzed Mytilus Edulis Byssus). Бисусните нишки са секрет от жлезите на мидите от вида Черна морска мида. Те образуват тънки, но здрави белтъчни нишки, с които се прикрепят към миди, камъни и пясък. Думата «бисус» произлиза от гръцкото byssos — «тънка прежда». От бисусни нишки в древни времена са правили разкошни материи, наричани «морска коприна».

Днес бисусните нишки са рядък и скъпоструващ продукт. Една мида произвежда 1-2 гр. нишки, а за да се получат 200-300 гр. бисус, е необходимо да се отделят от камъка и обработят 1000 мекотели.

Няма добавени продукти в тази категория.

Нашият сайт използва бисквитки. Продължавайки работа в него, вие се съгласявате с това.